Fiets mee door de mooie duinen van het Hollands duin en bezoek de levendige en gezellige badplaats Noordwijk. We maken een mooie tocht waarbij we een koffiestop maken bij het strand van Langevelderslag. Bos en duinen wisselen elkaar af verbaas je over het mooie uitzicht en de prachtige natuur. We komen op plaatsen die je alleen te voet of met de fiets kan bereiken. Geniet van een prachtig stukje Nederland!

Tourzprijs vanaf 39 euro

Niveau:

Tijdsduur:

5 uur

Afstand:

25 km

Meer informatie over deze Tourz:

Ontdek één van de mooiste delen van de Randstad: De streek rond Noordwijk en Noordwijkerhout. Hier komen de Duin- en Bollenstreek samen. De fietstour gaat langs de bollenvelden, vroeger ooit duinen en nu een belangrijke toeristische trekpleister. In de lente groeien hier tulpen, narcissen of hyacinten en in de nazomer dahlia’s of gladiolen. En weet je dat we hier ons eigen “Comomeer” hebben? We bezoeken ook Nederzandt, een zelfbenoemde vrijstaat in de streek. Hier houden we een korte pauze met koffie of thee met appeltaart. We vervolgen onze fietstour door Nationaal Park “Hollandse Duinen”, met mooie vergezichten en een zeer divers landschap. Met een beetje geluk spotten we herten, vossen of konijnen. We komen op plekken waar je alleen op de fiets of te voet kan komen. Ook is er onderweg aandacht voor de historie van de streek. Het Atlantikwall museum, het witte kerkje en de vuurtoren van Noordwijk liggen allemaal op de route. En wist je dat er een vliegveld in de duinen gelegen heeft? Op een plek waar je het niet zou verwachten! Er landen nog wel vliegtuigen op het zweefvliegveld waar we langs komen, misschien zien we er nog een paar!
In Noordwijk is er tijd om het strand te bezoeken, een visje te eten of een terrasje te pakken. Of heerlijk te shoppen in één van de leuke winkeltjes. Koop niet teveel, het moet allemaal mee terug op de fiets naar Noordwijkerhout! Hier kun je op een van de terrasjes op het leuke dorpsplein nog napraten over je gevarieerde fietstour.

Inbegrepen:

  • Fiets met versnellingen. Wij adviseren een elektrische fiets te huren (meerprijs), zie de website GetYourGuide.
  • Koffie of thee met Hollandse appeltaart.
  • Nederlandse snoepproeverij.
  • Flesje water.

Deze tourz wordt exclusief aangeboden via:

Fietshelm
Fietsslot
Gids
Huurfiets
nwkl1
nwkl3
nwkl2
nwkl4