BKO logo hillegom

Boter Kaas en Olijven

Proef onze kaas, wijn en broodjes.

Sinds 2010 zijn wij dé kaas- en delicatessenwinkel in de bollenstreek! U kunt bij ons terecht voor een mooi stuk Nederlandse kaas of voor luxe kaassoorten uit het buitenland uit ons grote assortiment. Vergeet niet onze vleeswaren eens te proeven, van mini beenham tot Parmaham en truffel salami. Ook voor belegde broodjes of catering bent u bij ons aan het juiste adres.

Sinds januari 2017 zijn wij uitgebreid naar een nieuwe, grotere locatie. Hier is ons restaurant 'Wine and Bites' geopend. Hier kunt u genieten van producten uit onze winkel, verwerkt en bereid in smaakvolle gerechten. Met ruim 400 soorten wijnen en dranken op voorraad, kunnen we de juiste wijn-spijs combinatie bieden. Genieten van elkaars gezelschap, onder het genot van een hapje en een drankje.

bko hillegom
bko hillegom
kaasmeisje bko hillegom

Beschikbaarheid:

RESTAURANT | WINE AND BITES van dinsdag t/m zaterdag van 8.30 tot 23.30 het gehele jaar door.

Adres:

Hoofdstraat 117
2181EC Hillegom

Website: Boter Kaas en Olijven

escooter-logo-340

E-Scooterverhuur Bollenstreek

Dé ultieme manier om de Bollenstreek en zijn charme te ontdekken.

Een E-scooter of E-chopper huren is dé ultieme manier om de Bollenstreek en zijn charme te ontdekken. Bij E-scooterverhuur Bollenstreek in Hillegom, nabij Hoofddorp, huur je elektrische scooters en E-choppers voor een dag waarmee je de vrijheid hebt om een route naar keuze af te leggen. Met de persoonlijke gids van Tourz.nl maak je deze ervaring natuurlijk nog completer. Dat is pas een leuk uitje!

escooter1
escooter2
escooter3

Beschikbaarheid:

Elke dag het gehele jaar door. Starttijden in overleg.

Adres:

Stationsweg 27
2182 BA Hillegom

Website: e-scooter verhuur bollenstreek

Bezoek Brouwerij klein duimpje in Hillegom met Tourz

Brouwerij Klein Duimpje

Ambachtelijk bier uit de Bollenstreek

De Hillegomse brouwerij heeft een sfeervol proeflokaal dat open is op vrijdag, zaterdag en zondag. Een gezellige omgeving waar je met vrienden, collega’s, en familie kan genieten van de vele soorten bier die de brouwerij maakt. Vaak wordt er op die dagen volop in de brouwerij gewerkt zodat u door het panorama raam van het proeflokaal de productieruimte in kunt kijken, waar dan mogelijk gebrouwen of gebotteld wordt. Bij een eerste bezoek is het aardig om een rondleiding te volgen. De brouwer zal dan met veel plezier en enthousiasme vertellen over de brouwerij, de bieren en het brouwproces.

brouwerij kleinduimpje hillegom
brouwerij kleinduimpje hillegom

Beschikbaarheid:

Het hele jaar door. Op vrijdag, zaterdag en zondag.

Adres:

Hyacintenlaan 2A
2182 DE Hillegom
Website: kleinduimpje.nl

logo_imkerij_weerlanerpolder

Imkerij Weerlanerpolder

Kom langs voor een "bijen praatje"

Midden in de polder langs de rand van het natuurgebied Vosse- en Weerlanerpolder ligt onze imkerij.

Begonnen in 2016 met 2 bijenvolken, zijn we inmiddels uitgegroeid naar een tiental volken met ongeveer een half miljoen bijen, die onze heerlijke honing maken. Imkerij de Weerlanerpolder dankt zijn naam aan beschermde Weerlanerpolder in Hillegom. Rondom de bijenstal wordt momenteel gewerkt aan de inrichting van een plantentuin, waarin de aanplant van drachtplanten voorop staat.

imkerijweerlanerpolder3
Imkerij Weerlanderpolder1
Imkerij Weerlanderpolder2

Beschikbaarheid:

Bezoek op afspraak.

Adres:

Oude Weerlaan 35b
2181 HX Hillegom

Website: imkerijweerlanerpolder

rent-a-bike-van-dam-logo-1

Rent a Bike van Dam

De "oranje fiets" uit de bollenstreek

Rent-a-Bike van Dam is opgericht in 2003 en richt zich volledig op het verhuren van fietsen. Bij van Dam staat persoonlijke aandacht en betrokkenheid hoog in het vaandel. Verhuur van fietsen, elektrische fietsen, mountainbike's, tandems, kinderfietsen. Tijdens de opening van Keukenhof vindt je ons ook bij de ingang van de Keukenhof. Voor grote groepen bezorgen wij fietsen op jouw locatie in de Bollenstreek. Ook Tourz.nl werkt samen met de verhuurspecialist van de Bollenstreek.

Fietsen verhuur - Rent a Bike van Dam Noordwijkerhout
van dam3
Fietsen verhuur - Rent a Bike van Dam Noordwijkerhout
rentabikevandam.nl

Beschikbaarheid:

Het hele jaar door. (zondag op afspraak).
Locatie Noordwijkerhout.
Locatie Keukenhof tijdens opening Keukenhof.

Adres:

Landbouwplein 10
2211GE Noordwijkerhout
Website: rentabikevandam.nl

TulipExperience_Logo_Kleur

Tulip Experience Amsterdam

Stap in de schoenen van een bollenkweker

Tulip Experience Amsterdam is gevestigd in een actief bollenbedrijf midden in de Gardens of Amsterdam (Bollenstreek). Op 2000m meter beleef je de geschiedenis van het bollenvak. Je kan zelf alle indrukwekkende machines en vernuftige objecten aanraken. Een ervaren gids vertelt alle ins-and-outs over het telen van tulpen. In een inspiratietuin met meer dan 500 exclusieve soorten wordt je uitgenodigd om de mooiste tulpenselfies te maken. En in de koffiecorner geniet je van heerlijke Hollandse lekkernijen.

tourz tulip experience amsterdam
tourz tulip experience amsterdam
tourz tulip experience amsterdam

Beschikbaarheid:

Van 20 maart t/m 9 mei 2021.
Maandag t/m zondag 9.00 – 18.00

Adres:

Delfweg 37, 2211 VK
Noordwijkerhout Nederland
Website: tulipexperienceamsterdam

tulipbarn logo

The Tulip Barn

Stap in een regenboog van kleuren

The Tulip Barn opent in de lente van 2021 zijn deuren. Kom naar onze boerderij en wandel door onze regenboog van 400.000 kleurrijke tulpen. Geniet van het eerste lentezonnetje. Ontdek 175 verschillende tulpensoorten en maak jouw unieke foto voor Instagram! 

Is je rolletje vol? Neem dan een kopje koffie een wijntje of een biertje in ons authentieke "greenhouse". Zin in iets lekkers? Eet iets bij één van onze foodtrucks en geniet van live muziek op ons zonnige terras, terwijl de kinderen lekker buitenspelen.

Beleef jouw ultieme lentedag bij "The Tulip Barn"

ttbaarn1
ttbaarn3
ttbaarn2

Beschikbaarheid:

Van 20 maart t/m 9 mei 2021.
Maandag t/m zondag 10.00 – 19.00

Adres:

The Tulip Barn
3e Loosterweg 130, 2182 CX Hillegom
www.thetulipbarn.com
06-42580808

annemiekes pluktuin  logo

Annemieke's Pluktuin

Pluk de Dag!

Als je van bloemen houdt, ben je bij Annemieke's Pluktuin aan het goede adres!  Bij Annemieke's Pluktuin draait het allemaal om bloemen en beleven. Zo kan iedereen een mooi boeket komen plukken.

Elk voorjaar zijn er tulpen in vele kleuren en elke zomer een grote variëteit aan snijbloemen. Kom langs en stel een mooi boeket samen uit de duizenden bloemen in de tuin. Voor je moeder of opa, voor je juf of je collega, voor je partner of gewoon voor jezelf. Maar als je alleen wilt komen om te genieten van alle kleurenpracht, dan ben je ook van harte welkom.

annemiekes pluktuin 1
annemiekes pluktuin 2
annemiekes pluktuin 3

Beschikbaarheid:

Vanaf maart kunt u tulpen plukken.Eerst in de kas en vanaf eind maart, begin april tot en met begin mei buiten in ons tulpenveld, hoe lang hangt af van het hollandse weer!

Adres:

Haarlemmerstraat 15a
2182 HA Hillegom
Website: Annemieke's Pluktuin